Maja v pop up trgovini najdete keramiko Fabeltisch

Announcements 8. 5. 2024
fabeltisch_by_simon-vanhal.com-8327

Maja v pop up trgovini Centra Rog gostimo keramiko Fabeltisch iz Gradca.

Ideja za podjetje Fabeltisch se je rodila na Portugalskem. Lastnika podjetja, Nataša in Niko sta nekaj let živela v Lizboni, kjer sta se navdušila nad portugalsko keramiko. Po vrnitvi domov sta se odločila, da odpreta trgovino v Gradcu in svoje navdušenje nad portugalsko keramično posodo delita tudi v njunem domačem okolju.

V pop up trgovini Fabeltisch najdete veliko izbiro čudovite keramične posode s Portugalske. Del njihove ponudbe nastaja v sodelovanju z majhnimi proizvajalci keramike na Portugalskem, drugi del pa izvira iz presežne proizvodnje. Pri proizvodnji keramike gre lahko vedno kaj narobe, zaradi česar nastane velika količina kosov z manjšimi optičnimi napakami, ki se v najslabšem primeru zavržejo. Tem kosom želi ekipa Fabeltisch dati drugo priložnost, zato jih obdelajo v njihovi delavnici in prodajajo po ugodnejših cenah na kilogram. S tem podjetje sledi načelu varovanja naravnih virov in trajnostne uporabe.

Keramika Fabeltisch bo v pop up trgovini domovala vse do 29. maja. Vrata trgovine so odprta od torka do petka med 10. in 18. uro ter v soboto med 10. in 16. uro. Vhod v trgovino je s Petkovškovega nabrežja.

See more

Matej Štefanac

Studii_Matej Štefanac_pendulum 4_2023

Pendulum is a table lamp designed by Matej Štefanac, whose dual nature allows reading and work on the one hand, and ambient lighting on the other. Its special feature is the movable shade, which can be rotated by 90 degrees, and around a...