Maja v pop up trgovini najdete keramiko Fabeltisch

Obvestila 8. 5. 2024
fabeltisch_by_simon-vanhal.com-8327

Maja v pop up trgovini Centra Rog gostimo keramiko Fabeltisch iz Gradca.

Ideja za podjetje Fabeltisch se je rodila na Portugalskem. Lastnika podjetja, Nataša in Niko sta nekaj let živela v Lizboni, kjer sta se navdušila nad portugalsko keramiko. Po vrnitvi domov sta se odločila, da odpreta trgovino v Gradcu in svoje navdušenje nad portugalsko keramično posodo delita tudi v njunem domačem okolju.

V pop up trgovini Fabeltisch najdete veliko izbiro čudovite keramične posode s Portugalske. Del njihove ponudbe nastaja v sodelovanju z majhnimi proizvajalci keramike na Portugalskem, drugi del pa izvira iz presežne proizvodnje. Pri proizvodnji keramike gre lahko vedno kaj narobe, zaradi česar nastane velika količina kosov z manjšimi optičnimi napakami, ki se v najslabšem primeru zavržejo. Tem kosom želi ekipa Fabeltisch dati drugo priložnost, zato jih obdelajo v njihovi delavnici in prodajajo po ugodnejših cenah na kilogram. S tem podjetje sledi načelu varovanja naravnih virov in trajnostne uporabe.

Keramika Fabeltisch bo v pop up trgovini domovala vse do 29. maja. Vrata trgovine so odprta od torka do petka med 10. in 18. uro ter v soboto med 10. in 16. uro. Vhod v trgovino je s Petkovškovega nabrežja.

Poglej še

Hishka

Studio_Hishka_slika1

Projekt HISHKA se ukvarja z izzivi dostopnosti, presežkov, uporabnosti in revitalizacije prehitro preraslih, velikokrat skoraj novih kosov otroških oblačil. HISHKA je krožni trajnostni projekt, sistem in sodobna blagovna znamka otroških ...