Suši z japonskim mojstrom Shinom Satojem

datum
petek
12. 9. 2025
ura
16:00 - 20:00
lokacija
Kuharski lab
za člane
€85
za goste
€100
Prosta mesta: 0/10

...

Delavnica z japonskim mojstrom Shinom Satojem je odlična priložnost za vse, ki želite spoznati skrivnosti priprave pravega ribjega sušija. Pod vodstvom izkušenega chefa, ki v Sloveniji združuje umetnost in kulinariko, boste odkrivali pomen natančnosti, estetike in kakovostnih sestavin v japonski kuhinji.

Naučili se bomo pravilne priprave in začinjanja riža, rezanja rib in zelenjave ter oblikovanja različnih vrst sušija, kot sta maki in nigiri. Spoznali boste pomen higiene in japonske tradicije pri delu s surovimi sestavinami ter zgodbo o nastanku sušija – od njegove prvotne vloge pri konzerviranju rib v fermentiranem rižu do današnje oblike kulinarične umetnosti.

Praktični del bo omogočil, da pridobljeno znanje preizkusite sami in se prepričate, da lahko odličen suši pripravite tudi doma. Delavnici bo poseben pečat dodal osebni pristop mojstra Sata, ki svoje znanje in ustvarjalnost prenaša neposredno na udeležence.

Delavnica bo potekala v angleščini.

Shin_Sato_Kolaž

O mentorjih:

Delavnico bo vodil Shin Sato, japonski chef in umetnik, ki ustvarja v restavraciji Camut v kraški vasici Kazlje, hkrati pa vodi tudi priznano japonsko restavracijo Sato Bento v Ljubljani.

***

Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da svoje osebne stvari pospravite v garderobne omarice, ki vam jih bo pokazal mentor. Na program ne zamujajte, ker s tem motite delovni proces. V primeru zamude vstopa v lab žal ne moremo zagotoviti.

V primeru odpovedi vas bomo o tem obvestili dva dni pred načrtovanim začetkom.

V kolikor se programa ne morete udeležiti, kotizacij ne vračamo, prav tako ni mogoče zamenjati termina. Udeležbo lahko prenesete na drugo osebo, o čemer nas prosimo obvestite vsaj 24 ur pred začetkom programa na e-naslov: kuhanje@center-rog.si

Veselimo se vaše družbe in skupnega ustvarjanja.

Poglej še

Nonstop Food

Studio_Nonstop Food_slika1

Ekipo Nonstop sestavljajo trije študentje živilstva Eva Mustafa, Luka Korošec in Gašper Korat. Ukvarjajo se z izkoriščanjem stranskih surovin, ki ostajajo zavržene v agroživilski industriji, še posebej s stranskim produktom proizvodnje ...