Peka sladkih dobrot z drožmi
23. 5. 2024

Na delavnico vabljeni vsi, ki ste usvojili peko kruha z drožmi in bi radi naredili naslednji korak v odkrivanju peke z drožmi.
Tokrat se bomo lotili peke sladkih dobrot malo drugače. Na delavnici boste spoznali, katere sladke dobrote lahko brez težav naredite tudi z drožmi. Naučili se boste narediti obogateno kvašeno testo z drožmi ter kako zanje skrbeti. Seznanili se boste z tehniko obdelave testa, t. i. stretch&fold tehniko, spekli in seveda tudi pojedli pregrešno sladke dobrote.
Na delavnici bomo oblikovali značilne francoske brioše, švedske cimetove rolice ter rusko babko v mini obliki.
O mentorjih:
Delavnico bo vodila Ksenija Podgrajšek, doktorica s področja prehrane in ustanoviteljica butične pekarne z imenom Pekarna malo drugače. V svoji pekarni peče več kot 30 različnih vrst kruha in različnih sladkih dobrot. Vsi izdelki so ročno narejeni izdelani z drožmi in ekološkimi sestavinami.
***
Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da pred pričetkom programa osebne stvari pospravite v garderobne omarice. Na program ne zamujajte. V primeru zamude vstopa ne zagotavljamo - po začetku ustvarjalnega procesa se delu ni več mogoče priključiti!
Delavnica bo izvedena ob minimalno 6 prijavah. V primeru ne-izvedbe boste obveščeni najkasneje dva dni pred začetkom programa.
V primeru neudeležbe, kotizacij ne vračamo, prav tako ni možno zamenjati termina. Udeležbo je možno prenesti na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite na e-mail naslov: kuhanje@center-rog.si.
Poglej še
Terra Panel

Terra panel je panel za pasivno uravnavanje vlage, ki služi tudi kot ambientalno svetilo. Njegova avtorja sta Bor in Daša, ljubitelja narave in oblikovanja, ki sta tekom svoje oblikovalske prakse ustvarila in se tudi preselila v svojo Ti...