Izmenjevalnica oblačil PRINESI & ODNESI v Centru Rog

Obvestila 15. 4. 2024
bel

Se vam po omarah skriva kakšen kos oblačila, ki ga ne nosite več, je pa še čisto lep in uporaben?

Prinesite ga na izmenjevalnico oblačil PRINESI & ODNESI, ki jo v Centru Rog v sodelovanju s katedro za oblikovanje tekstilij in oblačil NTF UL organiziramo v sredo, 24. aprila 2024. Izmenjevalnica se bo začela ob 14. uri in trajala vse do 21. ure.

S tem dogodkom se pridružujemo 10. Tednu Modne Revolucije (Fashion Revolution Week), ki vključuje različne dogodke po celem svetu. Teden modne revolucije vsako leto organizira globalno gibanje Fashion Revolution, v spomin in opomin na tragični dogodek, ko se je porušila tovarna Rana Plaza v Bangladešu in pod seboj pokopala več kot 1.100 ljudi. V ospredje postavlja nujnost sprememb v modni in tekstilni industriji.

Z izmenjevalnico oblačil PRINESI & ODNESI želimo podpreti bolj trajnostne pristope v modi in oblačenju ter spodbuditi izmenjavo oblačil, ki so še uporabna, a jih ne nosimo več.

Na dogodku lahko sodeluje vsakdo. Dogodek podpirajo tudi slovenske modne oblikovalke in oblikovalci, ki bodo sodelovali s svojimi dizajnerskimi oblačili.

Več o dogodku na:

https://www.ntf.uni-lj.si/oto/event/prinesi-odnesi/

Fashion Revolution: https://www.fashionrevolution.org

Fashion Revolution Week: https://www.fashionrevolution.org/frw-24/

Poglej še

Benedetti Life

Screenshot 2023-10-26 at 21.34.16

Benedetti Life – kjer se srečata modni dizajn in nepopustljiva etika. V srčiki Centra Rog se rojevajo modni izdelki iz inovativnih materialov, kot so usnje iz oliv, izdelki iz alg in svila ustvarjena iz trajnostnega in zimzelenega dreves...