Domače jedi iz vlečenega testa

datum
četrtek
28. 3. 2024
ura
17:00 - 21:00
lokacija
Kuharski lab
za člane
25,00 €
za goste
35,00 €
Prosta mesta: 0/10

...

Vlečeno testo je osnova različnih slastnih jedi kot so slani in sladki zavitki, štruklji in podobno. Na kuharski delavnici bomo oživili znanje naših babic ter se, namesto, da takšno testo kupimo v trgovini, naučili, kako ga pripravimo sami. Ugotovili bomo, kako izbrati pravo moko in predstavili nekaj idej, kako novo znanje uporabiti v nekaj enostavnih jedeh.

Delavnica je namenjena odraslim, ki želijo pripravljati zdravo in domačo hrano. Vodila jo bo živilska tehnologinja Iva Verbnik, ki že 35 let raziskuje in se izobražuje na področju prehrane in njenega vpliva na človekovo zdravje. Verjame, da lahko zase veliko naredimo sami, vendar pa je potrebno za to imeti določeno znanje. Prepričana je, da vse kar potrebujemo, raste v našem domačem okolju - namesto živil iz daljnih dežel, moramo le obuditi znanje naših prednikov, ki so si znali pomagati z domačimi živili in zdravilnimi zelmi.

Vsak udeleženec naj s seboj prinese posodo, da bo lahko na delavnici pripravljene dobrote odnesel tudi domov.

Zbor udeleženk in udeležencev delavnice je 5 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog.

Kotizacij ne vračamo, prav tako ni možno zamenjati termina. Udeležbo na delavnici je možno prenesti na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite na e-mail naslov: kuhanje@center-rog.si.

Poglej še

Terra Panel

Studio_Bor Jarh_slika1

Terra panel je panel za pasivno uravnavanje vlage, ki služi tudi kot ambientalno svetilo. Njegova avtorja sta Bor in Daša, ljubitelja narave in oblikovanja, ki sta tekom svoje oblikovalske prakse ustvarila in se tudi preselila v svojo Ti...