Nonstop Food

Ekipo Nonstop sestavljajo trije študentje živilstva Eva Mustafa, Luka Korošec in Gašper Korat. Ukvarjajo se z izkoriščanjem stranskih surovin, ki ostajajo zavržene v agroživilski industriji, še posebej s stranskim produktom proizvodnje piva - pivskimi tropinami, ki so izjemen vir prehranskih vlaknin. V Evropi je bilo v lanskem letu vsak dan proizvedenih kar 18 milijonov ton pivskih tropin. Ekipa Nonstop je zato razvila tehnologijo, ki omogoča, da stransko surovino predelajo in uporabijo v izdelkih kot so krekerji, testenine, kruh ipd. V Centru Rog bodo kreirali nove izdelke, ki bi pripeljali do še boljšega izkoriščanja že poznanih stranskih surovin.

Studio_Nonstop Food_slika1

Poglej še

Mateja Žugman

Mateja_Žugman_studio

Mateja Žugman je ustanoviteljica blagovne znamke nakita Londonna Murano, kjer odpadni materiali dobijo nov namen in postanejo dragoceni kosi z zgodbo. Navdihujejo jo vrednote njenih prednikov – spoštovanje do stvari, ki jih imamo in zaup...