Delavnice za otroke

Program delavnic za otroke in mladino spodbuja ustvarjalno rabo tehnologij. Skozi delovni proces otroci spoznajo osnove tehnologij in različnih ustvarjalnih praks, na koncu pa svoj izdelek odnesejo domov. Delavnice za otroke izvajamo tudi po naročilu.

Izdelajmo animacijo s pomočjo gramofonske plošče. 

Animirana poezija
/ 9-12 let

0 = ∞ / ∞ = 0! Delavnica za navdušence nad avantgardno poezijo in sodobnimi tehnologijami združuje Kosovelove verze s stop animacijo; načinov, na katere se lahko poigrate s konsi, je neskončno veliko.

Izdelajmo miniaturne inštalacije, ki bodo krasile ljubljanske ulice in oživele s pomočjo posebne aplikacije. 

V fizičnem svetu vemo, do kod segam jaz, in kje se začneš ti. Jasno je, kaj je trdno in resnično, kaj je privid in kje se začne domišljija. Kaj pa v virtualnih svetovih?

Na delavnici boste izvedeli vse o rastlinah v mestu, izdelali lončke in posadili nove rastline, ki bodo namenjene prehrani divjim opraševalcem. Čebele in metulji vam bodo hvaležni. 

Pripravlja se dirka električnih avtomobilov: zmagovalec ne bo le najspretnejši šofer, ampak tudi dober oblikovalec in ročen mojster, saj bomo svoje avtomobilčke sestavili sami!

Električni puciji
/ 7-12 let

Si zvečer pridno umivaš zobe? Svojo odsluženo zobno ščetko prinesi v RogLab, da jo spremenimo v čisto pravega brnečega robotka na ščetinastih nožicah: električnega pucija!

Moja ulica
/ 8-12 let

Kakšna je ulica, v kateri živiš? Pa tista, kjer hodiš v šolo? Prostore, v katerih bivamo vsak dan, le redko pogledamo s ptičje perspektive. Na delavnici si bomo zamislili čisto svojo sosesko in naredili njeno maketo.

Radosti veselega decembra so vedno obdane v sladke okuse. Da bo izkušnja sladkanja tudi poučna, vabimo vaše najmlajše, da se udeležijo delavnice Molekularni cukrčki.

Predstavljamo novoletni okrasek, ki zmore vse: je premičen, brezžičen in spravi vsakega na plesišče! Na delavnici bomo izdelali utripajoče okraske z LED-lučmi, ki pobliskujejo v ritmu glasbe.

Poznate koga, ki kar naprej tapka s prsti? Pripeljite ga s seboj na delavnico, da napravite inštrument čisto po njegovi meri, in skupaj odtapkajte s pojočimi blazinicami! 

Potiskane majčke
/ 6-15 let

Daleč najbolj kul majica je tista, ki si jo narediš čisto sam! Pridruži se nam na izdelovalnici majčk in ušpiči nekaj samosvojega.

Bi iz navadnih plastičnih vrečk rad naredil kaj uporabnega? Na delavnici bomo napravili vreče, torbice in vrečke, se pohecali z vzorci in popazili na naravo!

Risarski robotki
/ 7-14 let

Kaj, ko bi lahko napravili robotka, ki bi namesto tebe reševal domače naloge? Risati jih zagotovo znamo naučiti: pridruži se nam na ustvarjalnici risarskih robotkov!

ROGoFlora je robotska varuška za sobne rastline, ki vas s kazalnikom vlažnosti prsti v cvetličnih lončkih opomni na vaše zelene varovance.

Robotski žužki
/ 9+ let

Na delavnici bomo v pogon spravili kopico električnih žužkov, ki bodo žužnjali naokrog, medtem ko bomo sami spoznavali osnove mehanike in elektronike.

Na brezplačni delavnici bodo otroci spoznali, kakšen je postopek pridelave papirne pulpe invazivnih rastlin, kakšni stroji in postopki so za ta proces potrebni ter nato ročno izdelali papir in pisemsko ovojnico iz biomase invazivnih rastlin.

Senčne lutke
/ 9-15 let

Si se že kdaj igral senčno gledališče? Pričaraj svoje najljubše zgodbe s pomočjo 3D-tehnologij!

Je še kaj lepšega kot skrbno natisniti svoj priljubljeni motiv, ga razrezati na drobne koščke in nato spet sestaviti? 

Svetlobna zavesa
/ 8-15 let

Delavnica za vse, ki se radi igramo s svetlobnimi zajčki in menimo, da bi lahko s šolskimi projektorji počeli še marsikaj zabavnega. Vendar pozor, v RogLabu ne ubiramo bližnjic: projektor bomo napravili kar sami.