Zelenjavna mandala, polpeti in jabolčni crumble
30. 3. 2024

Na začetku delavnice, katere zaključek bo slastno skupno kosilo, bomo najprej poklepetali o naših najljubših jedeh in kuharskih izkušnjah. Nato bomo en drugega naučili temeljito oprati zelenjavo in sadje, ju olupiti in narezati oziroma sesekljati na ustrezno velike kose. Ena skupina se bo nato lotila priprave juhe, druga bo pripravila in začinila zelenjavo za pečenje v pečici. Ko se bo to dvoje kuhalo in peklo, se bomo vsi skupaj lotili priprave polpetov s stročnicami. Oblikovali bomo polpete, jih potisnili v pečico in pripravili pomako in polivko za solato. V času, ki nam bo ostal do konca pečenja, bomo pripravili še crumble, ki se bo pekel med našim kosilom, pri katerem se nam lahko pridružijo tudi starši. Ko bo sladica nared, jo bomo postregli še vročo z vanilijevim sladoledom. Med kosilom bomo ocenili in se pohvalili za vse, kar nam je dobro uspelo, ter se pomenili o možnih izboljšavah.
Delavnico bo vodila Nina Barbič, ki že dve desetletji mojstrsko pripravlja večinoma vegetarijanske jedi, peče kruh in slaščice. Je strastna zagovornica aktivnega vključevanja mladih, poučuje jogo za najstnike in si prizadeva usmerjati mlade na poti k zdravemu in uravnovešenemu odnosu do sebe ter drugih.
Zbor udeleženk in udeležencev je 5 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Na delavnici otroci sodelujejo brez spremstva staršev.
Delavnica bo izvedena ob minimalno 6 prijavah. V primeru ne-izvedbe boste obveščeni najkasneje dva dni pred začetkom programa.
Kotizacij ne vračamo. Udeležbo na delavnici je možno prenesti na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite na e-mail naslov: kuhanje@center-rog.si.
Poglej še
Paxia

Brezpilotni letalnik Blue Voyager se uporablja za avtomatsko vzorčenje vodnih virov in analizo vzorcev med letom. Za produktom stoji startup Paxia, ki ga sestavljajo študentje Domen Trontelj, Tilen Šket in Rok Hladin. S pomočjo visoke t...