Usposabljanje: TIG varjenje

datum
torek
1. 7. 2025
ura
17:00 - 20:00
lokacija
Kovinarski lab
za člane
€50
za goste
€65
Prosta mesta: 2/2

...

Varjenje s tehniko TIG je ena najnatančnejših in vsestranskih metod varjenja. Usposabljanje je namenjeno vsem, ki želijo osvojiti osnove ali nadgraditi svoje znanje na področju TIG varjenja, ki se pogosto uporablja v industriji, obrtništvu in pri izdelavi visokokakovostnih konstrukcij.

Naučili se bomo osnov varjenja s TIGom: delovanje opreme, nastavitev varilnega aparata in varnosti pri delu, pridobivanje praktičnih veščin varjenja konstrukcijskega jekla in nerjavečega jekla, spoznavanje tehnik varjanja različnih spojev, pravilna nastavitev varilnih parametrov in prepoznavanje ter odpravljanje pogostih napak pri varjenju. Na usposabljanju bomo izdelali kocko iz jeklene pločevine v velikosti 50 x 50 x 50 mm, na kateri bomo vadili tehnike varjenja z dodajanjem materiala in varjenja brez dodajanja materiala.

Program je primeren tako za začetnike kot za tiste z osnovnimi izkušnjami, ki želijo izboljšati svoje veščine. Udeleženci bodo imeli priložnost delati s sodobno opremo pod vodstvom izkušenega inštruktorja Urbana Mucka, mentorja v kovinarskem labu.

Pridite v delovnih oblačilih. Po opravljenem uposabljanju, boste lahko samostojno uporabljali delovno postajo za TIG varjenje.

***

Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da svoje osebne stvari pospravite v garderobne omarice, ki vam jih bo pokazal mentor. Na program ne zamujajte, ker s tem motite delovni proces. V primeru zamude vstopa v lab žal ne moremo zagotoviti.

Program poteka v slovenščini, razen, kjer je navedeno drugače.

V primeru odpovedi vas bomo o tem obvestili dva dni pred načrtovanim začetkom.

V kolikor se programa ne morete udeležiti, kotizacij ne vračamo, prav tako ni mogoče zamenjati termina. Udeležbo lahko prenesete na drugo osebo, o čemer nas prosimo obvestite vsaj 24 ur pred začetkom programa na e-naslov: kovina@center-rog.si

Veselimo se vaše družbe in skupnega ustvarjanja.

Poglej še

Nonstop Food

Studio_Nonstop Food_slika1

Ekipo Nonstop sestavljajo trije študentje živilstva Eva Mustafa, Luka Korošec in Gašper Korat. Ukvarjajo se z izkoriščanjem stranskih surovin, ki ostajajo zavržene v agroživilski industriji, še posebej s stranskim produktom proizvodnje ...