Usposabljanje: Kuharski lab
2. 12. 2025
Kuharski lab je opremljen s sodobno in profesionalno kuharsko opremo kot so parno-konvekcijska peč, dvojna prekucna ponev, hitri ohlajevalec, liofilizator, indukcijski štedilnik, salamoreznica, mesoreznica, hladilnik, zamrzovalnik, pomivalni stroj, kuhinjski robot in drugi pripomočki za kulinarična eksperimentiranja.
Namenjen je podjetjem in posameznikom za eksperimentalne projekte na področju kulinarike.
Na usposabljanju se bodo bodoče uporabnice in uporabniki naučili:
● kako pravilno in varno rokovati z delovno opremo in vsemi aparati, ki se nahajajo v labu, da bodo lahko vse, kar prostor nudi, tudi učinkoviti uporabljali,
● prepoznavanja in obvladovanja tveganj, ki se pojavljalo pri delu z živili in izhajajo iz opreme, materiala, osebja ali tehnološkega postopka,
● pravil dela in obnašanja ter vzdrževanja higiene, ki so pomemben del ravnanja z živili, da zagotovimo hrano varno za uživanje.
Usposabljanje traja 2 uri in velja za cel kuharski lab.
Usposabljanje je primerno za starejše od 14 let.
***
Zbor udeležencev je 15 minut pred začetkom programa v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da osebne stvari pospraviš v garderobne omarice, ki ti jih bo pokazal mentor. Na program ne zamujaj, saj s tem motiš delovni proces. V primeru zamude vstopa v lab žal ne moremo zagotoviti.
Program poteka v slovenščini, razen, kjer je navedeno drugače.
Program je namenjen starejšim od 14 let, razen, kjer je navedeno drugače.
V primeru odpovedi te bomo obvestili dva dni pred načrtovanim začetkom.
Če se programa ne moreš udeležiti, kotizacij ne vračamo in termina ni mogoče zamenjati. Udeležbo lahko preneseš na drugo osebo, o čemer nas obvesti vsaj 24 ur pred začetkom na kuhanje@center-rog.si
Veselimo se tvoje družbe in skupnega ustvarjanja!
Poglej še
Hex Haus
Projekt HEX HAUS je plod medijskih umetnikov Anžeta Seklja in Staša Vrenka, katerega cilj je razviti serijo avtorskih digitalnih elektronskih zvočil. Pri razvoju posebno pozornost posvečamo ravnotežju med kompleksno uporabo instrumentov,...