Voščenke iz odpadnega olja in naravnih pigmentov [8.2.]

četrtek
8. 2. 2024

11:00 - 13:00

Center Rog

brezplačno
Število prostih mest 00

...

Na delavnici bodo otroci spoznali, kako se izdelajo voščenke iz odpadnega olja in naravnih pigmentov. Predstavili bomo materiale, iz katerih lahko izdelujemo voščenke in naravna barvila, ki jih najdemo tudi v svojem domačem okolju, npr. kurkumo, sušeno rdečo pes … Z enostavnim procesom segrevanja in mešanja nenevarnih surovin bomo izdelali in preizkusili voščenke, ki jih otroci lahko ob končani delavnici vzamejo domov.

Delavnico bo vodil Rok Oblak, samostojni ustvarjalec, ki se ukvarja z inoviranjem izdelkov iz naravnih materialov in biokompozitov in Sašo Jakob, študent biokemije, ki raziskuje križišča znanosti in oblikovanja v vseh možnih oblikah.

Delavnica je namenjena otrokom med 8. in 15. letom.

Zbor udeleženk in udeležencev je 5 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Na delavnici otroci sodelujejo brez spremstva staršev.

Delavnica bo izvedena ob minimalno 6 prijavah. V primeru ne-izvedbe boste obveščeni najkasneje dva dni pred začetkom programa.

Udeležbo na delavnici je možno prenesti na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite na e-mail naslov: info@center-rog.si.

Poglej še

Terra panel

Studio_Bor Jarh_slika1

Terra panel je panel za pasivno uravnavanje vlage, ki služi tudi kot ambientalno svetilo. Njegova avtorja sta Bor in Daša, ljubitelja narave in oblikovanja, ki sta tekom svoje oblikovalske prakse ustvarila in se tudi preselila v svojo Ti...