Osnove veganske kuhinje
24. 9. 2025

Kuharska delavnica je namenjena vsem, ki se prvič srečujete z vegansko kuhinjo, želite izvedeti, kaj vse se skriva v veganski shrambi, ali pa bi radi poskusili nekaj preprostih in slastnih jedi. Delavnica bo zanimiva tudi za tiste, ki se ne prehranjujejo izključno vegansko, pa jim je pomembno, da jedo zdravo in raznoliko.
Naučili se bomo pripraviti:
- umešani tofu z blitvo in sušenimi paradižniki,
- pisano čičerikino omleto,
- vegansko lazanjo z grahovimi koščki,
- višnjeve mini tortice.
Tekom delavnice bomo spoznali osnovne trike veganske kuhinje in prejeli številne nasvete za zdravo, okolju in živalim prijazno življenje. Vsak udeleženec bo prejel tudi zgibanko z 28 recepti. Kuhali bomo z ugodnimi in dostopnimi sestavinami, na koncu pa bomo ob prijetnem druženju pojedli vse pripravljene jedi.
Mentorica
Maja Hrovat je predsednica in članica ekipe Slovenskega veganskega društva ter velika ljubiteljica veganske kulinarike. Pogosto vodi kuharske delavnice in predava o veganskih kuharskih trikih. Po izobrazbi je doktorica veterinarske medicine, v društvu pa največ svojega časa posveti organizaciji Vegafesta, Veganskega izziva ter drugim podobnim projektom.
***
Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da svoje osebne stvari pospravite v garderobne omarice, ki vam jih bo pokazala mentorica. Na program ne zamujajte, ker s tem motite delovni proces.
Program poteka v slovenščini, razen, kjer je navedeno drugače.
V primeru odpovedi vas bomo o tem obvestili dva dni pred načrtovanim začetkom.
V kolikor se programa ne morete udeležiti, kotizacij ne vračamo, prav tako ni mogoče zamenjati termina. Udeležbo lahko prenesete na drugo osebo, o čemer nas prosimo obvestite vsaj 24 ur pred začetkom programa na e-naslov: kuhanje@center-rog.si
Veselimo se vaše družbe in skupnega ustvarjanja.*
See more
Pjorkkala

Behind the project stands a collective of young designers Pjorkkala, who critically analyze and actively respond to the challenges of modern society. To promote the once-widespread tradition of baking bread in the local environment, they...