Molekularna kuhinja za otroke: sladkarije iz polimerov

Otroci bodo na delavnici izdelali užitne sladkorne paketke iz naravnih polimerov. Spoznali bodo novo vrsto bioplastike, ki je popolnoma naravna in jo je mogoče tudi pojesti, s čimer otrokom pokažemo, da je naša prihodnost lahko tudi brez okolju škodljive plastike. Biopolimerom bodo otroci dodajali naravna barvila in okuse ter vanje pakirali sladke in medene dobrote. Izkusili bodo tudi čarovnijo molekularne kuhinje in si na električnem žaru zapakirali kroglice z napitki ali pa si naredili sladke ali kisle bombončke. Vse dobrote, ki jih otroci ne bodo že sproti pojedli in raztopili v toplih napitkih, bodo po delavnici odnesli domov in z molekularno pojedino razveselili svoje najbližje.
Delavnica je namenjena osnovnošolcem (7-15 let). Otroci si bodo izdelali svoj paketek s tekočino (sok, med), praške (cedevita, kakav) ali bonbočke. Naučili se bodo mešanja, barvanja, vakuumiranja, rezanja, oblikovanja ter pečenja na električnem žaru (160°C)
Mentorji delavnice so ekipa Znanstvenice in znanstveniki proti plastiki, ki jo vodi doc.dr. Uroš Novak. Že več kot 5 let kreira skupnostno znanost (“citizen science”) in pri tem povezuje strast do raziskovanja s podjetniškim pristopom in ustvarja kreativne delavnice na temo biomaterialov in zero-waste rešitev za vsakogar.
Na delavnico lahko svoje otroke prijavite na spodnji povezavi.
See more
JSP

The fashion industry addresses a mature woman with idealized youthful concepts of clothing that do not meet her needs. That is why fashion designer Jelena Proković from the JSP collective will offer women after 50 years a stylish platfor...