Zelenjavna mandala, polpeti in jabolčni crumble

datum
sobota
30. 3. 2024
ura
10:00 - 12:30
lokacija
Kuharski lab
za člane
10,00 €
za goste
10,00 €
Prosta mesta: 0/8

...

Na začetku delavnice, katere zaključek bo slastno skupno kosilo, bomo najprej poklepetali o naših najljubših jedeh in kuharskih izkušnjah. Nato bomo en drugega naučili temeljito oprati zelenjavo in sadje, ju olupiti in narezati oziroma sesekljati na ustrezno velike kose. Ena skupina se bo nato lotila priprave juhe, druga bo pripravila in začinila zelenjavo za pečenje v pečici. Ko se bo to dvoje kuhalo in peklo, se bomo vsi skupaj lotili priprave polpetov s stročnicami. Oblikovali bomo polpete, jih potisnili v pečico in pripravili pomako in polivko za solato. V času, ki nam bo ostal do konca pečenja, bomo pripravili še crumble, ki se bo pekel med našim kosilom, pri katerem se nam lahko pridružijo tudi starši. Ko bo sladica nared, jo bomo postregli še vročo z vanilijevim sladoledom. Med kosilom bomo ocenili in se pohvalili za vse, kar nam je dobro uspelo, ter se pomenili o možnih izboljšavah.

Delavnico bo vodila Nina Barbič, ki že dve desetletji mojstrsko pripravlja večinoma vegetarijanske jedi, peče kruh in slaščice. Je strastna zagovornica aktivnega vključevanja mladih, poučuje jogo za najstnike in si prizadeva usmerjati mlade na poti k zdravemu in uravnovešenemu odnosu do sebe ter drugih.

Zbor udeleženk in udeležencev je 5 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Na delavnici otroci sodelujejo brez spremstva staršev.

Delavnica bo izvedena ob minimalno 6 prijavah. V primeru ne-izvedbe boste obveščeni najkasneje dva dni pred začetkom programa.

Kotizacij ne vračamo. Udeležbo na delavnici je možno prenesti na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite na e-mail naslov: kuhanje@center-rog.si.

Poglej še

Pjorkkala

studii_pjorkkala_Cvetko_2023_2

Za projektom stoji kolektiv mladih oblikovalk in oblikovalcev Pjorkkala, ki kritično analizira in aktivno odgovarja na izzive sodobne družbe. Z namenom spodbujanja nekoč razširjene tradicije peke kruha v domačem okolju razvijajo posodo z...