Peka sladkih dobrot z drožmi

datum
četrtek
23. 5. 2024
ura
16:00 - 20:00
lokacija
Kuharski lab
za člane
45,00 €
za goste
60,00 €
Prosta mesta: 0/8

...

Na delavnico vabljeni vsi, ki ste usvojili peko kruha z drožmi in bi radi naredili naslednji korak v odkrivanju peke z drožmi.

Tokrat se bomo lotili peke sladkih dobrot malo drugače. Na delavnici boste spoznali, katere sladke dobrote lahko brez težav naredite tudi z drožmi. Naučili se boste narediti obogateno kvašeno testo z drožmi ter kako zanje skrbeti. Seznanili se boste z tehniko obdelave testa, t. i. stretch&fold tehniko, spekli in seveda tudi pojedli pregrešno sladke dobrote.

Na delavnici bomo oblikovali značilne francoske brioše, švedske cimetove rolice ter rusko babko v mini obliki.

O mentorjih:

Delavnico bo vodila Ksenija Podgrajšek, doktorica s področja prehrane in ustanoviteljica butične pekarne z imenom Pekarna malo drugače. V svoji pekarni peče več kot 30 različnih vrst kruha in različnih sladkih dobrot. Vsi izdelki so ročno narejeni izdelani z drožmi in ekološkimi sestavinami.

***

Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da pred pričetkom programa osebne stvari pospravite v garderobne omarice. Na program ne zamujajte. V primeru zamude vstopa ne zagotavljamo - po začetku ustvarjalnega procesa se delu ni več mogoče priključiti!

Delavnica bo izvedena ob minimalno 6 prijavah. V primeru ne-izvedbe boste obveščeni najkasneje dva dni pred začetkom programa.

V primeru neudeležbe, kotizacij ne vračamo, prav tako ni možno zamenjati termina. Udeležbo je možno prenesti na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite na e-mail naslov: kuhanje@center-rog.si.

Poglej še

Lufta

Studio_Lufta_logo slika

Lufta je inovativen in okolju prijazen stol, ki je napihljiv in ga lahko uporabljamo tako v notranjih kot tudi v zunanjih prostorih. Namenjen je vsem, ki v pohištvu iščejo trajnost in odgovornost do okolja. Zaradi svoje lahke in prenoslj...