Tuji ustvarjalci na rezidencah

Razpisi in pozivi 21. 12. 2023
Domen_Nan_14.12._fullres-20

V Center Rog vabimo vabimo ustvarjalke in ustvarjalce iz tujine, ki želijo raziskati, kaj vse je na voljo v naših delavnicah in pri nas razvijati svoje projekte. Center Rog je največji javni ustvarjalni center v Evropi, ki ponuja številne priložnosti za ustvarjanje, deljenje znanja, spoznavanje skupnosti in vzpostavljanje mrež.

Iščemo do 6 ustvarjalk ali ustvarjalcev, ki so zavezani trajnostnemu razvoju in so aktivni na področjih izdelovalništva, rokodelstva, industrijskega oblikovanja, mode, inženirstva, tehnologije ali kulinaričnih umetnosti. Na rezidenci bodo lahko uporabljali vseh devet proizvodnih laboratorijev, ki so namenjeni kulinariki, tekstilu, 3D-tiskanju, elektroniki, lesarstvu, kovinarstvu, steklu in keramiki, nakitu ter raziskovanju novih materialov.

Ponujamo enomesečno bivanje, v okviru katerega bodo rezidentke in rezidenti lahko preizkusili in preučili našo infrastrukturo in dobili priložnost brezplačno uporabljati vse naše proizvodne laboratorije in druge zmogljivosti. Svoje ideje bodo lahko nadgradili in delali na lastnih projektih, ob tem pa jim bomo zagotovili še podporo s strani naših visoko usposobljenih vodij laboratorijev in mentorjev.

V zameno za pomoč bodo pri nas lahko izvedli praktično delavnico, tečaj ali druge vrste izobraževanje, ki so v skladu z poslanstvom in ciljnimi področji Centra Rog.

Poglej še

Pjorkkala

studii_pjorkkala_Cvetko_2023_2

Za projektom stoji kolektiv mladih oblikovalk in oblikovalcev Pjorkkala, ki kritično analizira in aktivno odgovarja na izzive sodobne družbe. Z namenom spodbujanja nekoč razširjene tradicije peke kruha v domačem okolju razvijajo posodo z...