Arhitekturna delavnica oblika - volumen - detajl

Obvestila 27. 10. 2023
Obvestila_arhitekturna delavnica oblika - volumen - detajl_Cirman_2020

V novembru 2017 je v okviru Seminarja Jurij Sadar v sodelovanju z New York City College of Technology - CUNY, Fakulteto za arhitekturo UL ter RogLabom potekala mednarodna delavnica Oblika - volumen - detajl pod vodstvom profesorja Josepha Vidicha.

Poznavalci 3D-digitalnega modeliranja so v okviru arhitekturne delavnice z uporabo tradicionalnih in digitalno podprtih načinov iskanja arhitekturnih rešitev spoznali posebnosti parametričnega detajla, tektoniko gradiva in možnosti množinskega prilagajanja z uporabo digitalno podprtega (CNC) izdelovanja.

O mentorjih

Jurij Sadar je docent na Fakulteti za Arhitekturo v Ljubljani. Leta 1996 je skupaj z Boštjanom Vuga ustanovil arhitekturni biro SADAR+VUGA, ki se je osredotočal na odprto, inovativno in integralno arhitekturno oblikovanje in urbanizem. Jurij Sadar je predaval na številnih arhitekturnih šolah, konferencah in simpozijih po Sloveniji in v tujini, za svoje delo je prejel številne nagrade.

Joseph Vidich je arhitekturni oblikovalec, izdelovalec in predavatelj. Živi v New Yorku, kjer kot izredni profesor predava na oddelku za arhitekturne tehnologije v City College of Technology.

Poglej še

Urška Sadar

studii_MODULAR_PROMO_2023_1

Oblikovalko in arhitekto Urško Sadar zanima povezava med sodobnimi in tradicionalnimi tehnikami, raziskovanje nepredvidljivih oblik ter oblikovanje objektov z dodano vrednostjo. Pri projektu, ki ga bo razvijala v Centru Rog, jo navdihuje...